Mikä on pienlaina?Pienlaina

Pienlaina on nimensä mukaisesti pieni laina, joka on tarkoitettu nopeaan rahantarpeeseen. Tämä lainatyypin tärkein ominaisuus on sen pieni lainasumma. Pienlainaa voit hakea jopa ilman vakuuksia, joten se on helppo ja nopea tapa saada rahaa tilille. Pienlainan hakeminen on yleensä yksinkertaista, ja rahat saat tilille nopeasti.

Pienlainan ominaisuudet

Pienlainan ominaisuuksiin kuuluu sen helppo ja nopea hakuprosessi. Voit hakea pienlainaa netissä, ja rahat saat tilille yleensä jo saman päivän aikana. Tämä tekee pienlainasta erinomaisen vaihtoehdon silloin, kun tarvitset rahaa nopeasti esimerkiksi yllättävien menojen kattamiseen.

Pienlainan korko on yleensä korkeampi kuin suurempien lainojen, joten sen takaisinmaksu kannattaa hoitaa mahdollisimman nopeasti. Näin vältät suuret korot ja muut kulut. Pienlainat voivat myös olla joustavia, joten voit itse päättää, kuinka nopeasti maksat lainan takaisin.

Kuten remonttilainassa, myös pienlainassa tärkeää on huolellinen suunnittelu ja budjetointi. Sinun tulee miettiä tarkkaan, paljonko voit lainaa ottaa ja kuinka nopeasti pystyt sen maksamaan takaisin. Pienlaina voi olla myös hyvä vaihtoehto esimerkiksi lomamatkan rahoittamiseen, jos tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin nopeasti.

Pienlainaa hakiessasi on tärkeää pitää mielessä, että se on laina siinä missä suurempikin laina. Vaikka pienlainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, ei se tarkoita että se olisi ilmainen raha. Pienlaina tulee aina maksaa takaisin sovitussa ajassa, jotta välttyy ylimääräisiltä koroilta ja kuluilta.

On myös tärkeää muistaa, että pienlainaa ei kannata ottaa ilman tarvetta. Vaikka rahat saa tilille nopeasti, on aina parempi suunnitella talouttaan niin, ettei tarvitse turvautua lainoihin. Jos kuitenkin tarvitset rahaa nopeasti ja olet varma, että pystyt maksamaan lainan takaisin, on pienlaina hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi arkilainan avulla voit kattaa yllättävät menot nopeasti ja helposti.

Pienlainan hakemisen prosessi

Ennen pienlainan hakemista on tärkeää ymmärtää, miten prosessi toimii. Onneksi olemme täällä auttamassa sinua läpi jokaisen vaiheen.

Ensimmäinen askel on miettiä, minkä suuruista lainaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen. Tämä auttaa sinua vertailemaan eri lainapalveluita ja löytämään parhaan ratkaisun sinulle. Tämän jälkeen voit tutustua eri lainapalveluiden tarjontaan ja ehtoihin Lainapalvelut.fi -sivustolla.

Seuraava askel on valita sopiva lainapalvelu ja täyttää lainahakemus. Tässä vaiheessa tarvitset erilaisia asiakirjoja, joista kerromme lisää seuraavassa osiossa.

Kun lainahakemus on täytetty ja lähetetty, lainapalvelu käy läpi hakemuksen ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Jos hakemus hyväksytään, rahat siirretään tilillesi yleensä nopeasti.

Tarvittavat asiakirjat pienlainaa hakiessa

On tärkeää, että sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat valmiina ennen kuin haet pienlainaa. Tämä nopeuttaa hakuprosessia ja auttaa välttämään mahdolliset viivästykset.

Yleisimpiä asiakirjoja, joita tarvitset, ovat henkilöllisyystodistus, todistus tuloista ja mahdollisesti todistus säännöllisistä menoista. Jos et ole varma, mitä asiakirjoja tarvitset, voit aina tarkistaa tarvittavat asiakirjat valitsemasi lainapalvelun sivuilta tai kysyä suoraan lainapalvelusta.

Jos olet esimerkiksi hankkimassa häälainaa, saatat tarvita myös todistuksen häiden budjetista ja varauksista. Jos taas haet lainaa esimerkiksi Bonum Pankista, he saattavat vaatia tarkempia tietoja taloudellisesta tilanteestasi.

Muista, että jokainen lainapalvelu on erilainen, joten tarvittavat asiakirjat voivat vaihdella. Tämän takia on tärkeää, että tarkistat tarvittavat asiakirjat aina ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Pienlainan edut

Pienlaina on yksi monista lainatyypeistä, jota voit harkita, kun tarvitset lisärahoitusta. Sen suurimmat edut ovat sen joustavuus ja nopea saaminen.

Pienlainan joustavuus

Pienlainan joustavuus tarkoittaa sitä, että voit hallita lainasi takaisinmaksuaikataulua ja lainasummaa. Tämä on erityisen tärkeää, kun haluat sovittaa lainan takaisinmaksun oman taloudellisen tilanteesi mukaan. Pienlainan joustavuus tarkoittaa myös sitä, että voit käyttää lainaa mihin tahansa tarkoitukseen, olipa kyseessä sitten odottamaton lasku tai uuden laitteen ostaminen.

Pienlaina onkin erinomainen vaihtoehto, kun tarvitset rahoitusta nopeasti ja haluat pitää kontrollin omassa taloudessasi. Voit lukea lisää pienlainojen joustavuudesta täältä.

Pienlainan nopea saaminen

Yksi pienlainan suurimmista eduista on sen nopea saaminen. Pienlainan hakeminen on yleensä nopeaa ja helppoa, ja voit saada lainapäätöksen jopa saman päivän aikana. Tämä on erityisen tärkeää, kun tarvitset rahoitusta kiireellisesti.

Pienlainan nopea saaminen on yksi sen suurimmista eduista, mutta on myös tärkeää muistaa, että lainan takaisinmaksu on suunniteltava huolellisesti. Jos haluat tietää lisää pienlainan nopeasta saamisesta, voit lukea lisää täältä.

Jokaisen lainan takana on oma tarinansa. Jos suunnittelet esimerkiksi rakennusprojektia ja tarvitset rahoitusta, pienlaina voi olla hyvä vaihtoehto. Lue lisää rakennuslainasta ja sen eduista.

Pienlainan haitat

Pienlainan ottaminen voi olla hyvä ratkaisu, kun tarvitset pientä rahasummaa nopeasti. Kuitenkin, on tärkeää huomata, että tällä lainatyypillä on myös omat haittapuolensa, joista korkeat korot ja mahdolliset piilokulut ovat merkittävimpiä.

Korkeat korot

Pienlainat tunnetaan usein korkeista koroistaan. Vaikka lainasumma itsessään on pieni, korkea korko voi tehdä lainasta kalliin pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi 6000 euron lainan kohdalla korkeat korot voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia huomattavasti.

Mahdolliset piilokulut

Pienlainojen yhteydessä saatetaan periä myös erilaisia piilokuluja, kuten avausmaksuja tai tilinhoitopalkkioita. Nämä kulut saattavat jäädä huomaamatta lainaa ottaessa, mutta ne voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi. Esimerkiksi lainaa ulkomailta hakiessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota mahdollisiin piilokuluihin.

Mikäli olet harkitsemassa pienlainan ottamista, on hyvä muistaa nämä seikat. Harkitse tarkkaan, onko laina todella tarpeellinen ja pystytkö maksamaan sen takaisin sovitussa ajassa. Esimerkiksi venelainaa harkitsevalle voi olla järkevämpää harkita muita rahoitusvaihtoehtoja korkeiden korkojen ja piilokulujen vuoksi.

Pienlainan takaisinmaksu

Takaisinmaksuajan valinta on yksi kriittisimmistä päätöksistä, kun otat pienlainaa. Se vaikuttaa suoraan kuukausittaiseen talousarvioosi ja siihen, kuinka paljon maksat lainasta kokonaisuudessaan. On tärkeää, että valitset takaisinmaksuajan, joka sopii sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Yksinkertaisesti sanottuna, mitä lyhyempi takaisinmaksuaika, sitä suuremmat kuukausittaiset maksut, mutta sitä vähemmän maksat lainasta kokonaisuudessaan korkojen muodossa. Pidempi takaisinmaksuaika puolestaan tarkoittaa pienempiä kuukausittaisia maksuja, mutta suurempia kokonaiskustannuksia pitkällä aikavälillä.

Mikä on sinulle sopivin takaisinmaksuaika riippuu monista tekijöistä, kuten tuloistasi, muista taloudellisista sitoumuksistasi ja tulevaisuuden suunnitelmistasi. Jos haluat lisätietoja takaisinmaksuaikojen vertailusta, tarkista täältä lisätietoja.

Takaisinmaksun seuraukset

Takaisinmaksun seuraukset voivat olla merkittäviä, jos et pysty maksamaan lainaasi takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Myöhästyneet tai laiminlyödyt maksut voivat vaikuttaa luottopisteisiisi, mikä voi puolestaan vaikuttaa kykyysi saada lainaa tulevaisuudessa.

Yleensä, jos et pysty maksamaan lainaasi takaisin, lainanantaja voi periä myöhästymismaksuja tai korkoa, mikä lisää lainan kokonaiskustannuksia. Lisäksi, jos et pysty maksamaan lainaasi takaisin pitkään aikaan, lainanantaja voi ryhtyä perintätoimiin.

On tärkeää ymmärtää, että lainan ottaminen on vakava sitoumus, ja sinun tulee aina pyrkiä maksamaan lainasi takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. On myös hyvä muistaa, että jos kohtaat taloudellisia ongelmia, voit aina ottaa yhteyttä lainanantajaan ja keskustella mahdollisista järjestelyistä.

Pienlainan vertailu

Pienlainojen vertailu on olennainen osa lainan hakemista. Se on tarkeaa, koska se auttaa sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainan. Vaikka pienlainat ovat yleensa suhteellisen pieniä, niiden ehdot voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä. Siksi on tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja, jotta voit varmistaa parhaan mahdollisen diilin itsellesi.

Pienlainojen vertailun merkitys

Pienlainojen vertailu on tärkeä osa rahoituspäätöstä. Vertailu auttaa sinua ymmärtämään, mika laina sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi. Vertailu auttaa sinua myös välttämään mahdolliset sudenkuopat ja löytämään lainan, joka tarjoaa parhaan mahdollisen hyödyn sinulle.

Vertailussa huomioitavat seikat

Seuraavassa on muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon vertailtaessa pienlainoja:

  • Lainan määrä: Mieti, kuinka paljon rahaa tarvitset ja kuinka paljon voit realistisesti maksaa takaisin.
  • Laina-aika: Mieti, kuinka nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kokonaiskuluja, mutta suurempia kuukausieriä.
  • Lainan ehdot: Lue lainan ehdot huolellisesti läpi ennen kuin hyväksyt ne. Huomioi erityisesti mahdolliset lisäkulut ja se, mitä tapahtuu, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin ajallaan.
  • Korko: Vertaile lainojen korkoja. Huomioi sekä nimelliskorko että todellinen vuosikorko, joka sisältää myös muut lainan kulut.

Muista, että pienlainan vertailu on tärkeä askel kohti taloudellista hyvinvointia. Se auttaa sinua tekemään informoidun päätöksen ja löytämään lainan, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi.

Usein tehtyjä virheitä pienlainan kanssa

Pienlainan hankkiminen on monelle suomalaiselle tuttu ja helppo tapa rahoittaa suurempia hankintoja tai yllättäviä menoja. Vaikka pienlaina on kätevä ratkaisu, lainanottajat tekevät usein virheitä, jotka voivat aiheuttaa taloudellisia ongelmia myöhemmin. Tässä artikkelissa esittelemme yleisimmät virheet ja annamme vinkkejä niiden välttämiseen.

A. Yleisimmät virheet
  • Liian suuren lainasumman ottaminen: Vaikka houkutteleva lainatarjous saattaa tuntua houkuttelevalta, on tärkeää miettiä realistisesti, minkä suuruista lainaa todella tarvitsee ja kuinka suuren summan pystyy maksamaan takaisin.
  • Puutteellinen suunnittelu: Lainaa otettaessa on tärkeää suunnitella tarkkaan, kuinka laina tullaan maksamaan takaisin. Tämä auttaa välttämään yllättävät maksuvaikeudet myöhemmin.
  • Laina-ajan pituuden aliarviointi: Laina-aika vaikuttaa suoraan lainan kokonaiskustannuksiin. Lyhyt laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausieriä, kun taas pitkä laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta suurempia kokonaiskustannuksia.
  • Vertailun laiminlyönti: Lainatarjouksia kannattaa aina vertailla. Tämä auttaa löytämään parhaan lainan omiin tarpeisiin.
B. Miten välttää virheitä
  • Realistinen lainasumma: Mieti tarkkaan, minkä suuruisen lainan todella tarvitset ja pystyt maksamaan takaisin.
  • Suunnittelun merkitys: Suunnittele tarkkaan, kuinka aiot maksaa lainan takaisin. Tämä auttaa välttämään yllättävät maksuvaikeudet myöhemmin.
  • Laina-aika: Mieti tarkkaan, minkä pituinen laina-aika sopii parhaiten sinulle ja sinun taloudelliseen tilanteeseesi.
  • Vertaile lainatarjouksia: Vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia ennen lainapäätöksen tekemistä. Tämä auttaa sinua löytämään parhaiten sinun tarpeisiisi sopivan lainan. Tässä yhteishakijan kanssa haettavan lainan vertailussa on hyvä esimerkki siitä, kuinka eri lainatarjoukset voivat vaihdella.

Muistathan, että pienlaina on sitova sopimus, joka vaatii huolellisuutta ja vastuullisuutta. Tarkastele tarjouksia huolellisesti ja tee päätös, joka on sinulle järkevä pitkällä aikavälillä.

Pienlainan vaihtoehdot

Pienlainalla on omat etunsa, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto rahoituksen saamiseksi. On tärkeää tutkia kaikki mahdolliset vaihtoehdot ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Tässä osiossa tarkastelemme joitakin muita lainamuotoja sekä pienlainaa korvaavia ratkaisuja.

Muita lainamuotoja

Kulutusluotto on yksi vaihtoehto pienlainalle. Se on usein suurempi summaltaan ja sen takaisinmaksuaika on pidempi. Kulutusluoton korko on usein pienempi kuin pienlainan, mutta sen kokonaiskustannukset ovat suuremmat pitkän takaisinmaksuajan vuoksi.

Luottokortti on toinen vaihtoehto. Luottokortilla voit tehdä ostoksia ja nostaa rahaa automaatista luottorajan puitteissa. Luottokortin korko on usein korkeampi kuin pienlainan, mutta sen kustannukset voivat olla pienemmät, jos maksat velan takaisin ennen eräpäivää.

Pienlainan korvaavat ratkaisut

On olemassa myös muita ratkaisuja, jotka voivat korvata pienlainan. Säästäminen ja budjetointi ovat hyviä tapoja kerryttää varoja tulevia menoja varten. Tällöin ei tarvitse ottaa lainaa ja maksaa korkoa.

Oman talouden suunnittelu ja hallinta ovat tärkeitä taitoja, jotka auttavat välttämään tarpeettomat lainat. Kun tiedät tarkalleen, mihin rahasi menevät, voit tehdä tietoisia päätöksiä ja hallita talouttasi paremmin.

Lopuksi, on tärkeää muistaa, että pienlaina on vain yksi monista rahoitusvaihtoehdoista. On tärkeää tutkia kaikki vaihtoehdot ja tehdä tietoon perustuva päätös.

Pienlainan vastuullinen käyttö

Vastuullinen lainaaminen on olennainen osa taloudellista suunnittelua ja hallintaa. Se tarkoittaa lainan ottamista harkiten, oman maksukyvyn mukaan ja tarpeeseen, ei hetken mielijohteesta. Pienlainan vastuullinen käyttö voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja samalla pitää taloutesi terveenä.

Vastuullisen lainaamisen merkitys

Vastuullisen lainaamisen merkitys on suuri. Se auttaa välttämään velkaantumisen ja taloudelliset ongelmat. Vastuullisesti otettu laina on myös helpompi maksaa takaisin, koska lainasumma ja laina-aika on sovitettu omiin taloudellisiin olosuhteisiin. Hyvä nyrkkisääntö on, että lainaa otetaan vain sen verran kuin todella tarvitaan ja sen verran, että sen takaisinmaksu ei aiheuta ongelmia.

Neuvoja vastuulliseen lainaamiseen

  • Arvioi tarpeesi realistisesti: Mieti tarkkaan tarvitsetko lainaa ja kuinka suuren summan. Vältä turhaa velkaantumista.
  • Mieti takaisinmaksukykysi: Lainaa ei kannata ottaa enempää kuin pystyy maksamaan takaisin. Tämä vähentää taloudellista stressiä ja auttaa välttämään maksuvaikeudet.
  • Vertaile lainoja: Eri lainantarjoajien ehdot voivat vaihdella suuresti. Vertailemalla eri lainoja voit löytää itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon. Tässä kulutusluoton vertailussa voit nähdä eri lainantarjoajien ehdot ja hinnat.
  • Lue lainaehdot huolellisesti: Lainaehdot kannattaa lukea huolellisesti läpi ennen lainan ottamista. Näin vältät ikävät yllätykset myöhemmin.

Vastuullinen lainaaminen on taito, jota kannattaa harjoitella. Se auttaa hallitsemaan taloutta paremmin ja välttämään taloudelliset ongelmat. Pienlainan vastuullinen käyttö voi olla avain taloudelliseen hyvinvointiin.

Henkilökohtaisia vinkkejäni pienlainan hankinnasta

Erilaiset rahoitusmuodot ovat olleet osa arkeani jo pitkään. Olen työskennellyt rahoitusalan tehtävissä ja opiskellut kauppatieteitä, joten pienlainojen maailma on tullut minulle tutuksi. Haluankin jakaa kanssasi muutaman vinkin, jotka voivat olla avuksi pienlainaa harkitessasi.

Ensimmäinen vinkkini on, että lainaa hakiessa kannattaa olla realistinen oman taloustilanteen suhteen. Pienlainaa ei kannata ottaa enemmän kuin on tarpeen, sillä lainan takaisinmaksu voi tuoda yllättäviä haasteita, jos taloustilanne muuttuu yllättäen. On siis hyvä miettiä tarkkaan, kuinka paljon lainaa todella tarvitsee ja miten lainan takaisinmaksu onnistuu.

Toiseksi, pienlainan hakeminen kannattaa aina suunnitella huolellisesti. Vertaile eri lainantarjoajia ja heidän ehtojaan. Tämä auttaa sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainan. Pienlainoissa korko voi vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä, joten vertailu kannattaa.

Kolmanneksi, muista aina tarkistaa lainaehtojen yksityiskohdat huolellisesti. Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset, joten se on tärkeä tieto lainaa hakiessa. Älä pelkästään tuijota lainan nimelliskorkoa, vaan tarkista myös muut lainan kustannukset.

Neljänneksi, pienlainan hakeminen on iso päätös, joka vaatii huolellista harkintaa. Älä tee päätöstä hätäisesti, vaan ota aikaa perehtyäksesi eri vaihtoehtoihin. Pienlainan hankinta on investointi tulevaisuuteen, joten sen suunnitteluun kannattaa uhrata aikaa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, muista, että pienlaina on aina velkaa. Vaikka pienlaina voi auttaa sinua rahoittamaan esimerkiksi suuremman hankinnan tai kattamaan yllättävän menon, on tärkeää muistaa, että laina tulee aina maksaa takaisin. Joten tee päätös harkiten ja vastuullisesti.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä pienlainaa harkitessasi. Muista, että jokainen taloustilanne on yksilöllinen, joten lopullinen päätös on aina tehtävä oman harkinnan mukaan.

Hyvät puolet:
  • Pienlaina saatavilla nopeasti ja vaivattomasti.
  • Usein ei vaadi vakuuksia tai takaajia.
  • Mahdollisuus rahoittaa yllättävät menot.
  • Sopii lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen.
  • Lainasumma voi olla joustava.
  • Pienlaina on usein helppo hakea netissä.
Huonot puolet:
  • Korot ja kulut voivat olla korkeita.
  • Pienlainaa ei kannata ottaa pitkäaikaiseen rahoitustarpeeseen.
  • Maksuviivästykset voivat aiheuttaa merkittäviä lisäkuluja ja luottohäiriömerkinnän.
  • Pienlainat voivat kertyä ja johtaa velkakierteeseen.
  • Ei aina selkeitä tietoja lainan kustannuksista.
Mikä on pienlaina?

Usein kysytyt kysymykset

Miten pienlainan korko määräytyy?

Pienlainan korko määräytyy useiden tekijöiden perusteella. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on lainanottajan luottokelpoisuus. Mitä parempi luottoluokitus lainanottajalla on, sitä alhaisempi korko yleensä on. Myös lainan määrä ja takaisinmaksuaika vaikuttavat korkoon. Lisäksi lainanantajan omat korkoprosentit ja markkinatilanne ovat merkittäviä tekijöitä. On tärkeää vertailla eri lainantarjoajien korkoja ennen lainan ottamista.

Mitkä ovat yleisimmät ehdot pienlainan myöntämiseksi?

Yleisimmät ehdot pienlainan myöntämiseksi ovat yleensä seuraavat: hakijalla on oltava vähintään 18 vuoden ikä, vakituinen osoite ja pankkitili omassa nimessä. Lisäksi hakijalla on oltava säännölliset tulot, jotka voivat olla esimerkiksi palkka, eläke tai opintotuki. Hakijan luottotietojen on oltava kunnossa, eli hänellä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Jotkut lainanantajat saattavat asettaa myös muita ehtoja, kuten vaatimuksen tietyn suuruisesta vuositulosta.

Miten voin vertailla eri pienlainatarjouksia?

Eri pienlainatarjouksia voi vertailla tarkastelemalla niiden korkotasoa, lainan kokonaiskustannuksia, takaisinmaksuaikaa ja mahdollisia muita lainaan liittyviä kuluja, kuten avaus- tai tilinhoitomaksuja. On tärkeää ymmärtää, että halvin laina ei välttämättä ole paras vaihtoehto, jos lainaehdot eivät sovi sinun taloudelliseen tilanteeseesi. Kannattaa myös ottaa huomioon lainanantajan luotettavuus ja asiakaspalvelun laatu. Vertailu kannattaa tehdä huolellisesti ja rauhassa, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan lainavaihtoehdon.

Mitä tulee ottaa huomioon pienlainaa hakiessa?

Pienlainaa hakiessa tulee ottaa huomioon seuraavat seikat: lainan korko, takaisinmaksuaika, kuukausierän suuruus ja mahdolliset muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksu tai tilinhoitomaksu. Tarkista myös, onko lainassa mahdollisuus lyhennysvapaaseen kuukauteen ja mitä se tarkoittaa käytännössä. On tärkeää ymmärtää, mitä eri termit tarkoittavat ja miten ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Vertaile eri lainantarjoajia ja heidän ehtojaan. Ennen lainan hakemista kannattaa myös miettiä, onko lainalle todellista tarvetta ja onko oma taloudellinen tilanne sellainen, että lainan takaisinmaksu onnistuu sovitussa aikataulussa.

Miten pienlainan takaisinmaksu yleensä järjestetään?

Pienlainan takaisinmaksu järjestetään yleensä kuukausittaisissa erissä, jotka sisältävät sekä lainapääoman että korot. Takaisinmaksuaikataulu ja kuukausittaisen erän suuruus määritellään lainasopimuksessa. Lainan takaisinmaksu voidaan järjestää myös siten, että maksat lainan takaisin kokonaisuudessaan sovittuna päivänä.

Samankaltaiset artikkelit